Nlr 60288952368
⋅ Våronn

Sikker våronn

Våronna er en travel periode med mange oppgaver som skal utføres.
NLR HMS
Til SKULLE BERRE
⋅ HMS

Skulle berre... kunne kosta livet!

Kjell Bjarte Vonen frå Naustdal i Sunnfjord skulle berre renske stein ut av gyllevogna. Han stod i tanken på vogna då han kjende at det svartna for auga, og brått fann han seg sjølv liggande på tvers i vogna med møk opp til halsen.
NLR Vest SA
Nlr 38861239640
⋅ Regelverk

Beredskapsplan – en forsikring for din gård

Beredskap betyr å være etterpåklok på forhånd. Det lønner seg alltid å tenke gjennom situasjoner som kan oppstå og være forberedt på uønskede situasjoner.
NLR HMS
Nlr 60287854806
⋅ Ergonomi

Den gode trappa

Etter mange år som HMS-rådgiver er det en spesiell sak jeg føler for å skrive litt om, trapper.
NLR HMS
Nlr 58473370555
⋅ Traktor

Samfunnsnyttig risikosport

Å sitte i ei lun traktorhytte med snøplogen i bakken, varm kaffi i termosen og skikkeleg vintervêr midt på svarte natta kan vere ganske så triveleg.
NLR HMS
Sendt sveising pa helsa laus Skal brukast
⋅ HMS

Sveising på helsa laus

Metallfeber kan oppstå ved inhalasjon av metalldamp, når metallet er varma til over smeltepunktet. Sveising på galvanisert jern/stål fører til frigjeving av sinkoksid og er ei vanleg årsak til metallfeber.
NLR Vest SA
OMS Sopp d
⋅ HMS

Spiss fleinsopp i plen – ein risiko for små born

Vi fekk nyleg ein uvanleg telefon frå ein barnehage. Eit barn hadde putta ein liten sopp i munnen. Etter kort tid vart barnet dårleg, og måtte til lege. Barnet var synleg rusa, eit typisk symptom etter inntak av spiss fleinsopp. Både tilsette og foreldre er urolege. Finst det enkle metodar for å fjerne fleinsopp i plen?
NLR Vest SA
Prestekrage. Foto: Lise Olavsdotter Lund.
Medlem
⋅ HMS

Svangerskap og fødsel hos bonden

Hvilke ytelser har du som bonde rett på ved svangerskap og fødsel? Norges Bondelag har utarbeidet en veileder som gjør det litt enklere å få oversikt.
NLR Øst
Blåveis. Foto: Heidi Rohde.
Medlem
⋅ HMS

Sykdom hos bonden

Hva har bønder rett til ved sykdom? Norges Bondelag har laget en veileder som gjør det litt enklere å få oversikt over dine rettigheter om du skulle bli syk.
NLR Øst
Nlr 50109420287
Medlem
⋅ HMS

HMS i kornproduksjon

Viktigste faktorer som påvirker det fysiske arbeidsmiljøet i kornproduksjonen er eksponering av støv fra avling (organisk støv) og jord (kvartsstøv), samt eksponering for kjemikalier.
NLR Trøndelag SA
1 2 3 4 5 6