Utstillingen åpner kl. 9. Servering på området fra kl. 08.

På Potato Scandinavia 2022 blir det et rikholdig program med utstillere, bedriftsbesøk på Hvebergsmoen Potetpakkeri, foredrag, demonstrasjon av høstemaskiner, jordarbeidingsutstyr og vatningsanlegg. I tillegg får vi se flere forsøksfelt med nye sorter, dyrking av småpoteter på bed og gjødsling til nye og aktuelle sorter.

> Oppdatert informasjon om Potato Scandinavia

> Hjemmeside Potato Scandinavia 2022

I korte trekk kan du se og lære mye om poteter:

Maskindemo i felt: Her har utstyrsleverandørene en unik mulighet til å vise hva maskinene duger til i praksis.

Utstilling: De fleste leverandørene er representert for å vise fram siste nytt innen potetproduksjon og jordbearbeiding.

Forsøksfelt i regi NLR Øst: Her kan du se forsøksfelt, demofelt og storskalafelt med både eksisterende og nye potetsorter i realistiske omgivelser.

Fagforedrag: Her får du de siste oppdateringene fra utstyrsleverandører, rådgivere og forskere på potetrelaterte temaer.

Omvisning på Hverbergsmoen Potetpakkeri: Stift bekjentskap med et av Europas mest moderne pakkeri.

Mat & Drikke: Det vil være matservering på plassen.

Potetpub på området om kvelden.


Om Potato Scandinavia

Arrangementet 18. august blir det andre Potato Scandinavia i Norge. Grinder Gård skapte en fantastisk ramme rundt hele arrangementet i 2017, og det samme er under planlegging igjen.

Potato Scandinavia startet i Finland i 2015. Siden har det ambulert mellom Norge, Sverige og Finland. I 2019 ble Potato Scandinavia avholdt sammen med Borgeby Fältdagar i Sverige. Livet etter pandemien er så godt som tilbake til normalen, og vi kan glede oss til en lang og god dag med det nyeste innen poteter.

Arrangørene er Klosser Innovasjon, Norsk Landbruksrådgiving (NLR) og Bedre Gardsdrift.