HMS

Bruk setebelte i traktor

10.12.2020 (Oppdatert: 10.12.2020)

1. juli 2020 ble det innført et generelt påbud om å bruke setebelte i traktor. Dette påbudet er et tiltak som kan bidra til å redde liv og hindre alvorlige ulykker.

Bruk av setebelte i traktor skal bidra til at den enkelte bonde er tryggere på jobb. I situasjoner med velt, påkjøring og steiling vil setebelte kunne ha stor betydning for sikkerheten; det kan til syvende og sist utgjøre forskjellen på liv og død.

Det er ikke bare traktorkjøreren selv som rammes etter en ulykke. På en gård henger hjem, familie og arbeid tett sammen. Hvis en bonde blir ufør eller dør, blir bondens ansvar videreført til familien og de nærmeste.

Bonden er viktig for familie, venner og lokalsamfunn. Fordi jordbruksnæringa trenger bonden; og fordi Norge trenger jordbruksnæringa.

Bruk setebeltet når du kjører traktor!

Se filmene fra kampanjen og les mer om regelverket, aktuelle spørsmål og konsekvensene

 

Det må holdningsendring til

Mange alvorlige ulykker og dødsulykker kunne vært unngått hvis føreren hadde brukt setebelte. En typisk ulykke skjer ved at føreren blir kastet ut av traktorhytta og får traktoren over seg. Med setebelte ville føreren blitt mørbanket, men sannsynligvis reddet livet. Her trengs det en holdningsendring - Trude Vollheim, direktør i ArbeidstilsynetFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.