Våronna er en travel periode med mange oppgaver som skal utføres. Det er lite eller ingenting av arbeidet som kan kuttes ut, men det finnes grep for å gjøre arbeidsmengden mer håndterlig.
Les mer ›- Engasjementet hos kursdeltakerne er veldig bra, sier kursleder Linn Thorud, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving. Hun har åtte kursdeltakere som vil starte med Inn-på tunet tilbud.
Les mer ›Våronna er en travel periode med mange oppgaver som skal utføres. Det er lite eller ingen ting av arbeidet som kan kuttes ut, men det finnes grep for å gjøre arbeidsmengden mer håndterlig.
Les mer ›Hva kan du tjene på å få ned sykefravær og skader på din gård? HMS er å ta vare på produksjonsmidlene, mennesker og utstyr. Men hvor lønnsomt er det?
Les mer ›Trenger du hjelp til dokumentasjoner, KSL med mer? Få sortert ut det du og din virksomhet trenger å ha rutiner på.
Les mer ›Nå på etterjulsvinteren, når dagene begynner å få litt bedre lysforhold, er det mange av dere som trekker ut i skogen for å gjøre en innsats.
Les mer ›I Ringreven har vi en spalte hvor det i hvert nummer presenterer lure løsninger for å lette arbeidsdagen. Vi er derfor avhengig av innspill fra våre lesere.
Les mer ›Beredskap betyr å være etterpåklok på forhånd. Det lønner seg alltid å tenke gjennom situasjoner som kan oppstå og være forberedt på uønskede situasjoner.
Les mer ›Økonomiske bekymringer. Stadig tidspress. En sesong med dårlig vær. Så kommer papirarbeidet. Få hjelp til dokumentasjoner, KSL mm. Få sortert ut det du og din virksomhet trenger å ha rutiner på.
Les mer ›Betegnelsen varme arbeider brukes om arbeidsoppgaver hvor det benyttes blant annet vinkelsliper og sveiseapparat. De fleste bønder og deres ansatte benytter dette jevnlig i sitt arbeid på gården.
Les mer ›Innhøstinga er godt i gang for mange, og produsenter og ansatte går ei travel tid i møte. For å ivareta sikkerheten og unngå stans i arbeidet er det viktig med god planlegging og gode rutiner.
Les mer ›Brått skjer det, frå snø-elingar og gjørme, til lagleg jord og tid for vårarbeid. Ein må bli ferdige med veden, det skal grøftast, snuast, dyrkast og såast.
Les mer ›Sikkerhetsdatablad har de fleste et forhold til. De aller fleste vet også at de skal ha dette. Men hvorfor? Har det noen hensikt?
Les mer ›Rundballer blir lagret slik at de skal være lett tilgjengelig med kjøretøy, men husk å ta hensyn til trafikksikkerheten. Statens vegvesen har regler for dette på riks og fylkesveier.
Les mer ›Å få kunnskap for å kunne redusere antall ulykker i norsk landbruk, var målet i forskningsprosjeket "sikkerhetskulur, arbeidshelse og ulykker i norsk landbruk - situasjonsbeskrivelse og framtidig utfordringer" (Marit Øiens forskningsrapport 2011-2015)
Les mer ›Dette var i forbindelse med utkjøring av husdyrgjødsel på Agder i fjor. Den erfarne bonden fikk heldigvis nok frisk luft raskt nok til å våkne opp igjen. 7 okser døde hos han.
Les mer ›Det skjer dessverre fremdeles ulykker i forbindelse med omrøring av husdyrgjødsel. Bonden er ansvarlig for at arbeidet foregår på en trygg måte.
Les mer ›Plan for «Sikkerhet-Helse og Arbeidsmiljø», SHA, skal vere på plass ved prosjektering og utføring av byggearbeid i landbruket. Det er kanskje den viktigaste planen i heile byggeprosjektet!
Les mer ›